środa, 23 marca 2011

Chlebek cynamonowy



Pierwsza podejscie do chlebka z maszyny i od razu mega sukces. Przed pojsciem spac wrzucialm skladniki do maszyny (w tej kolejnosci co ponizej), nastawilam program z opoznionym timerem i gdy rano wstalam powital mnie w kuchni obledny zapach pieczywa, cynamonu i goracy bochenek.

Zdaje sie, ze bede miala nowa obsesje :-)

- 250ml (szklanka) mleka
- 1 jajko
- 70g masla
- lyzeczka soli
- 2 lyzki golden syropu (moze byc plynny miod)
- 2 lyzki caster sugar
- 2 lyzki cynamonu
- 410 g maki (taka glupia ilosc, bo to zdaje sie przelicznik z amerykanskich cups)
- paczka suszonych drozdzy (7g)
- 50g rodzynek

Wszystko nalezy wrzucic do breadmaker'a i nacisnac guzik. Bardzo skomplikowane :-)

5 komentarzy:

  1. Ciekawa jestem, ktorego breadmaker'a uzywasz? Zastanawiam sie nad kupnem, ale przy tylu modelach nie wiem co wybrac :).

    Ppzdrawiam,
    Emilia

    OdpowiedzUsuń
  2. witam, kupilam lokalna marke, najtansza maszyne jaka znalazlam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, wygląda nieźle. A jaka lokalna? sama sie nad tym zakupem zastanawiam i chętnie skorzystalabym z Twojego doświadczenia:) z góry dziękuję i pozdrawiam Kaska:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kaska - tutaj: http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/4237154/Trail/searchtext%3EBREADMAKER.htm

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękować:)ja chyba za krótko na wyspie, bo jak myślę agd, to jeszcze nie myślę argos;)lol jeszcze raz dzieki, Kaska

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.