środa, 23 marca 2011
Chlebek cynamonowy
Pierwsza podejscie do chlebka z maszyny i od razu mega sukces. Przed pojsciem spac wrzucialm skladniki do maszyny (w tej kolejnosci co ponizej), nastawilam program z opoznionym timerem i gdy rano wstalam powital mnie w kuchni obledny zapach pieczywa, cynamonu i goracy bochenek.
Zdaje sie, ze bede miala nowa obsesje :-)
- 250ml (szklanka) mleka
- 1 jajko
- 70g masla
- lyzeczka soli
- 2 lyzki golden syropu (moze byc plynny miod)
- 2 lyzki caster sugar
- 2 lyzki cynamonu
- 410 g maki (taka glupia ilosc, bo to zdaje sie przelicznik z amerykanskich cups)
- paczka suszonych drozdzy (7g)
- 50g rodzynek
Wszystko nalezy wrzucic do breadmaker'a i nacisnac guzik. Bardzo skomplikowane :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawa jestem, ktorego breadmaker'a uzywasz? Zastanawiam sie nad kupnem, ale przy tylu modelach nie wiem co wybrac :).
OdpowiedzUsuńPpzdrawiam,
Emilia
witam, kupilam lokalna marke, najtansza maszyne jaka znalazlam :)
OdpowiedzUsuńWow, wygląda nieźle. A jaka lokalna? sama sie nad tym zakupem zastanawiam i chętnie skorzystalabym z Twojego doświadczenia:) z góry dziękuję i pozdrawiam Kaska:)
OdpowiedzUsuńKaska - tutaj: http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/4237154/Trail/searchtext%3EBREADMAKER.htm
OdpowiedzUsuńDziękować:)ja chyba za krótko na wyspie, bo jak myślę agd, to jeszcze nie myślę argos;)lol jeszcze raz dzieki, Kaska
OdpowiedzUsuń