Skladniki
- 300ml mleka
- 1 jajko
- 60g masla
- lyzeczka soli
- 2 lyzki golden syropu (moze byc plynny miod)
- 2 lyzki brazowego cukru
- lyzka cynamonu
- 400g maki chlebowej (strong bread flour)
- 1,5 lyzeczki drozdzy
- 50g platkow owsianych
- 100 - 150g bakali (orzechy, rodzynki, pestki slonecznika, dyni rtc)
Wrzucamy w kolejnosci podanej (zmiksowalam mleko z roztopionym maslem i jajkiem) i wlaczamy program podstawowy.
Wiekszosc przepisow na chleb musli zawiera make chlebowa zmieszana z razowa, ale mnie z razowa chleb nie chcial wyjsc, tzn wychodzil bardzo ciezki i zbity.
Ten wyszedl miekki, puchaty, nie za slodki z cudownie chrupiaca skorka wiec tych proporcji zamierzam sie trzymac. Troche sie zapadl, ale prawdopodobnie sama mu w tym pomoglam niecierpliwie zagladajac do maszyny w trakcie wyrastania.
niby chleb niby ciasto, odswiezony rano w tosterze byl jeszcze lepszy
dziękuje ;-)
OdpowiedzUsuńja takoż
OdpowiedzUsuń