poniedziałek, 25 kwietnia 2011
Batoniki musli
Z "Nigella Express" (zmodyfikowane)
Skladniki:
* mleko skondensowane
* 3 lyzki miodu/ syropu (mozna wiecej, jesli ktos woli bardziej slodkie)
* maslo
* cukier brazowy
* 250g platkow owsianych (nie instant)
* 50g rodzynek
* 125g pestek dyni/ slonecznika (uprazonych uprzednio w piekarniku)
* 125 orzechow laskowych/ wloskich/ brazylijskich (uprazonych jak wyzej)
maslo, brazowy cukier i miod/ syrop rozpuscic w garnku, dodac mleka skondensowanego (wszystkiego wrzucam na oko), dosypac pozostale skladniki i dokladnie wymieszac. Mase przelozyc na wylozona papierem prostokatna forme, porzadnie ja "uklepac" tak zeby zrobila sie zwarta i piec w 150-180 stopniach przez ok 30-40 minut
Po wyciagnieciu odczekac kwadrans przed pokrojeniem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
a mleko ma być słodzone? czy może niesłodzone?
OdpowiedzUsuńuzywalam nieslodzonego
OdpowiedzUsuń