środa, 28 września 2011
Chleb bananowo - kokosowy
Przepis z "Kitchen" Nigelli
Skladniki:
- 125g rozpuszczonego masla (dalam 100)
- 4 srednie, bardzo dojrzale banany (pol kg ze skorka)
- 150g drobnego cukru (dalam 90 i nadal bylo slodkie)
- 2 jajka
- 175g maki
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- pol lyzeczki sody
- 100g wiorkow kokosowych
- 100g dodatkow (kandyzowane wisnie, rodzynki, orzechy wloskie)
Maslo rozpuscic i ubic z cukrem. Dodac banany i calosc zmiksowac blenderem, na koncu dorzucic jajka.
Make wymieszac z proszkiem, soda i wiorkami
Wrzucic do maszyny do chleba (najpierw mokre, potem suche, potem dodatki) i nastawic program cake.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
już czuje ten zapach ;-) a smak... mniam ;-)
OdpowiedzUsuńI love banana cake!
OdpowiedzUsuńThese look delicious!
OdpowiedzUsuńOh these are making me hungry! Thank you for the recipe!
OdpowiedzUsuńHaven't made this in ages, my mum taught me how to make it!
OdpowiedzUsuń