sobota, 7 kwietnia 2012

Chleb z pesto



Skladniki

- 425g maki chlebowej
- 325 ml wody
- 1,5 lyzeczki soli
- lyzka cukru
- paczka suszonych drozdzy
- garsc pokrojonych w kawalki suszonych pomidorow/ czarnych oliwek
- 3 lyzki oliwy z oliwek (dalam garlic olive oil)
- lyzeczka oregano i bazylii
- 2 lyzki mleka w proszku (mozna pominac)
- orzeszki piniowe (mozna pominac)
- pieprz
- starty ser zolty
- pesto (ok pol szklanki)

Make, wode, sol, pieprz, suszone pomidory (oliwki), drozdze, oliwe - wrzucic do maszyny do chleba i nastawic program dough. Gdy program sie skonczy, ciasto rozwalkowac, posmarowac pesto i posypac startym serem. Nastepnie zawinac ciasto tak jak tutaj i wlozyc do wylozonej papierem do pieczenia formy. Odstawic w cieple miejsce na 30 min az wyrosnie. Posypac orzeszkami i serem i zapakowac do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30-40 min (az chlebek ladnie zbrazowieje, gdyby ser sie za bardzo przypiekal mozna przykryc folia aluminiowa)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.