niedziela, 4 marca 2012

Buleczki z pieczarkami

Przepis na ciasto najpierw wzielam stad, ale potem go zmodyfikowalam na podstawie tego i wyszlo smaczniej (ciasto delikatniejsze)

skladniki

- 450g maki
- 2 lyzki olive oil
- lyzeczka soli
- 1 jajko
- 250ml mleka
- 3 lyzeczki drozdzy

Ciasto, jak zwykle, robi maszyna

Na nadzienie dalam

- pol kg pieczarek
- 125 g pokrojonego boczku
- cebule
- starty ser

wszystko nalezy podsmazyc na patelni i przestudzic

Wyrobione ciasto podzielilam na 8 czesci, kazda czesc rozwalkowalam i nalozylam solidna porcje nadzienia. Zostawilam do napuszenia, a potem pieklam w 190 stopniach przez ok 25 min. Na 3 kawalki ciasta nie starczylo mi nadzienia, wiec uformowalam z nich zwyczajne bulki - wyszly przepyszne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.