Przepis na ciasto najpierw wzielam stad, ale potem go zmodyfikowalam na podstawie tego i wyszlo smaczniej (ciasto delikatniejsze)
skladniki
- 450g maki
- 2 lyzki olive oil
- lyzeczka soli
- 1 jajko
- 250ml mleka
- 3 lyzeczki drozdzy
Ciasto, jak zwykle, robi maszyna
Na nadzienie dalam
- pol kg pieczarek
- 125 g pokrojonego boczku
- cebule
- starty ser
wszystko nalezy podsmazyc na patelni i przestudzic
Wyrobione ciasto podzielilam na 8 czesci, kazda czesc rozwalkowalam i nalozylam solidna porcje nadzienia. Zostawilam do napuszenia, a potem pieklam w 190 stopniach przez ok 25 min. Na 3 kawalki ciasta nie starczylo mi nadzienia, wiec uformowalam z nich zwyczajne bulki - wyszly przepyszne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.