środa, 28 września 2011

Chleb bananowo - kokosowy



Przepis z "Kitchen" Nigelli

Skladniki:

- 125g rozpuszczonego masla (dalam 100)
- 4 srednie, bardzo dojrzale banany (pol kg ze skorka)
- 150g drobnego cukru (dalam 90 i nadal bylo slodkie)
- 2 jajka
- 175g maki
- 2 lyzeczki proszku do pieczenia
- pol lyzeczki sody
- 100g wiorkow kokosowych
- 100g dodatkow (kandyzowane wisnie, rodzynki, orzechy wloskie)

Maslo rozpuscic i ubic z cukrem. Dodac banany i calosc zmiksowac blenderem, na koncu dorzucic jajka.

Make wymieszac z proszkiem, soda i wiorkami

Wrzucic do maszyny do chleba (najpierw mokre, potem suche, potem dodatki) i nastawic program cake.

5 komentarzy:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.